Jak připravit bazén na novou sezónu?

Na vodní radovánky na vaší zahradě to možná ještě nevypadá, nicméně i tak je vhodné začít na váš zapuštěný bazén myslet a připravit ho na nadcházející koupací sezonu. Díky správnému „odzimování“ můžete předejít zbytečným nepříjemnostem a užít si tak koupací sezonu naplno! Jak na to a na co si dát pozor?

 

 


S odzimováním doporučujeme začít, jakmile se teplota bazénové vody začne šplhat nad 10 °C. Při těchto teplotách se ve vodě začínají tvořit bakterie a nežádoucí mikroorganismy, je tedy nutné začít vodu udržovat.

 


Rozdílné druhy zapuštěných bazénů potřebují odlišnou péči. Může se lišit například dle výrobce nebo dle typu – skimmerový či přelivový.  Některé zásady však platí pro všechny zapuštěné bazény.  U bazénů QBIG BENEFIT, které není třeba na zimu vypouštět, je zprovoznění před sezónou snazší.

 


Začněme vyjmutím plováků, které ho během zimy chránily před poškozením mrazem. Vodu následně síťkou s teleskopickým držákem zbavte hrubých nečistot, jako například listí, větviček, nebo hmyzu. 

 

Následně do technologické šachty či stěny namontujte zpět čerpadla a ostatní technologii. Při utahování spojovacích prvků, které jsou vybaveny těsnicími „O“ kroužky, postupujte opatrně, aby nedošlo k mechanickému poškození nebo strhnutí závitu. Po dotažení spojů otevřete ventily a po zaplavení technologie zkontrolujte těsnost spojů. 

 

Poté testerem změříme hodnotu pH ve vodě a upravíme ji na hodnotu 6,8 – 7,2 a chlórovým granulátem navýšíme hladinu chlóru ve vodě obvyklou hodnotu. Dále zkalibrujeme sondy a můžeme spustit automatickou úpravu vody. Nezapomeňme na vyčištění dna a stěn bazénu. Ideálním pomocníkem je automatický bazénový vysavač, který to udělá za vás.

 

Odzimování bazénu je důležitý proces, který není dobré podceňovat. Proto našim zákazníkům vždy doporučujeme, aby využili služeb našich servisních techniků, kteří bazén nejen odzimují, ale také odpoví na všechny dotazy,