Potřebuje zastřešení bazénu pravidelnou údržbu? Pojďme se podívat, jak na to

Bazénové zastřešení na zeď

 

Vysoké i nízké zastřešení bazénu. Proč si ho pořídit?

 

Říkáte si, proč vůbec bazénové zastřešení řešit? Ne nadarmo se mezi majiteli bazénů stává stále oblíbenější. Nejenže chrání vodu před nečistotami, snižuje její odpařování i spotřebu bazénové chemie, ale udržuje vodu déle teplou. Tím ušetříte za ohřev bazénu a prodloužíte si koupací sezonu. Nemluvě o bezpečnosti – díky zastřešení se nemusíte obávat nechtěných pádů ani dětí, ani domácích mazlíčků.

 

Dnešní moderní bazénová zastřešení navíc esteticky dotváří celkový dojem ze zahrady a mohou se stát zajímavou dominantou. Máte raději minimalismus a nechcete, aby vám něco překáželo ve výhledu? Pak zvolte nízké zastřešení, které svým vzhledem splývá s okolím. 

 

Pokud se v tom přestáváte orientovat, přečtěte si, jaké typy bazénového zastřešení dnes na trhu najdete:

 

Typy bazénového zastřešení

 

  • Nízké bazénové zastřešení. Jak již bylo řečeno výše, jedná se o typ, který je nenápadný a hodí se opravdu do každé zahrady. V nabídce najdete různé tvary – klasické půlkruhové zastřešení bazénu, nebo naopak oblé či hranaté tvary. Lze si nechat vyrobit i zastřešení přesně na míru vašeho bazénu (uzpůsobíte si nejen velikost, ale i odstín konstrukce či typ výplně).

 

  • Vysoké podchozí zastřešení bazénu. Jak už z názvu vyplývá, pod tímto zastřešením se můžete pohodlně pohybovat. Vytvoříte si tak skvělou relaxační zónu, kde vám bude příjemně i tehdy, když si to léto rozmyslí. I zde si můžete vybírat, zda raději zvolíte zastřešení bazénu ke zdi, nebo volně stojící v prostoru. 

 

  • Terasové zastřešení bazénu – Jestliže nemáte dostatečný prostor na vaší zahradě, můžete si terasu rozšířit díky pochozímu zastřešení bazénu BERGEN. Přes den bazén využijete pro koupání a večer pro posezení s přáteli či rodinou.

Manipulaci se zastřešením vám usnadní elektrický posuv bazénového zastřešení MOOVER, který lze ovládat dálkově.

 

Pravidelná kontrola a údržba

 

Žádné zařízení není zcela bezúdržbové. To platí i o bazénovém zastřešení. Nemusíte ale mít obavy, díky tomu, že je vyrobeno z kvalitního hliníku se speciální povrchovou úpravou a pevného polykarbonátu, nepředstavuje jeho údržba nic náročného. Na co si tedy dát pozor?

  • Jednou či dvakrát ročně zkontrolujte celkový stav zastřešení.

 

  • Zhruba dvakrát ročně promazávejte pohyblivé části (ale jen oleji a přípravky, které jsou k tomu určené).

 

 

  • Při čištění nepoužívejte vodu pod vysokým tlakem ani agresivní či abrazivní čistidla a ostré předměty. Zastřešení oplachujte pouze mírným proudem čisté vody, pro větší nečistoty případně postačí jemný hadřík s mýdlovou vodou či saponátem.

 

  • V zimních měsících odstraňujte vrstvy sněhu a při otevírání si vždy pohlídejte, aby nebyly žádné nečistoty v oblasti posuvu. Mimo koupací sezonu je vhodné mít zastřešení zavřené a všechny segmenty zajistit proti posuvu.

 

 

servis bazénového zastřešení a bazénů

 

Kontrola a výměna mezisegmentových gum

 

Jedním z úkonů, který vás jako majitele bazénu s bazénovým zastřešením čeká, je kontrola těsnění zastřešení. Tyto gumy slouží k těsnění mezi jednotlivými segmenty a zabraňují tak úniku tepla a vlhkosti. Jsou ale pod stálým vlivem UV záření a chemikálií, které se používají k úpravě vody. Jejich kontrolu byste měli provádět vždy na začátku a konci koupací sezóny. Výměnu zvládnete sami, pokud se na to necítíte, rádi vám s tím pomohou naši servisní technici.

 

Údržba zastřešení je hotová!

 

A to je vše. Údržba bazénového zastřešení vám opravdu nezabere příliš času. I tak si na výměnu těsnění netroufáte? Nevadí, o vše se postará autorizovaný bazénový servis. Ten se specializuje na komplexní servis bazénů i vířivek i na servis bazénového zastřešení! Včasnou výměnou opotřebovaných dílů zajistíte, že vám zastřešení bazénu bude sloužit ještě mnoho let bez závad.