Proměňte svůj zahradní bazén v letní vodní ráj: Top atrakce pro celou rodinu

Léto je tady a s ním i spousta zábavy u vody. Pokud máte doma zapuštěný zahradní bazén, nebo třeba jen větší plastový bazén, určitě přemýšlíte, jak si užít vodní radovánky naplno. K tomu neodmyslitelně patří i různé doplňky a hračky do bazénu, které potěší nejen děti, ale věřte tomu, že zábavu si užijí i dospělí.

 

 Hračky a doplňky do bazénu

 

Nafukovací lehátka do bazénu

Začněme relaxací. Nafukovací lehátka jsou skvělým způsobem, jak si užít sluníčko, a přitom se osvěžit ve vodě. Existuje spousta různých tvarů a designů – od klasických lehátek, až po obří nafukovací ostrovy, na kterých může pohodlně ležet celá rodina.

       Lehátka mají často držáky na nápoje, takže si můžete vychutnat ledový drink bez nutnosti opustit svůj vodní ráj.

 

Skluzavky všeho druhu

Pro aktivnější vodní radovánky jsou jako stvořené skluzavky do bazénu. Děti je naprosto zbožňují! Vyrábí se v různých velikostech. Od malých skluzavek pro nejmenší caparty, až po několikametrové modely pro odvážnější bazénové dravce.

       Důležitá je protiskluzová úprava a pevné uchycení k zemi pro maximální bezpečnost.
       Některé skluzavky mají i více drah pro závodění a sjíždění ve dvojicích.
       Velikost skluzavky přizpůsobte i velikosti a hloubce bazénu.
 

Vodní děla a chrliče

Vodní bitvy a cákání jsou u bazénu na denním pořádku. S vodními děly a chrliči je to ale ještě větší zábava. Stačí je napojit na zahradní hadici a můžete stříkat proudy vody po okolí či naplnit bazén spoustou bublinek.

       Kromě klasických stříkaček existují i propracovanější chrliče v podobě zvířátek, pirátů nebo fontán, které vodu nejen stříkají, ale i rozprašují na jemnou vodní mlhu.
 

Plovací pomůcky a jiné originální nafukovačky

Pro letní vodní radovánky a hry se hodí nejrůznější plovací pomůcky a nafukovací hračky. Většina malých dětí miluje klasické rukávky a kruhy, se kterými se ve vodě cítí jistější.

Starší děti a dospělí pak ocení nafukovací míče, plovací nudle či matrace, na kterých se dá trénovat rovnováha, nebo si s nimi házet. Skvělými doplňky do bazénu jsou i vodní basketbalové koše nebo branky na vodní pólo, které jsou perfektní pro sportovní vyžití v každém zahradním bazénu.

       Nezůstávejte jen u obyčejných nafukovacích hraček – vyberte nějakou netradiční, která vzbudí senzaci. Co třeba obří nafukovací labuť, plameňák nebo páv, na kterém se můžete vznášet po hladině bazénu?

 

(Pod)vodní hračky

Aby byla zábava ve vodě ještě pestřejší, je skvělé mít po ruce různé (pod)vodní hračky do bazénu. Ty dokáží zpestřit vodní hrátky dětem i dospělým.


       Mezi oblíbené podvodní hračky patří například potápěčské kroužky, které lze házet a lovit pod hladinou.
       Dále jsou tu různé plovoucí míčky, se kterými se dá hrát vodní volejbal nebo je jen tak odrážet mezi sebou.
       Pro kreativnější jedince jsou tu vodní puzzle nebo stavebnice, ze kterých lze pod vodou vytvářet různé tvary a obrazce.
       Bezpodmínečnou hračkou do bazénu pro kluky i holky jsou stříkací pistole všech velikostí, barev a tvarů.
       Hitem jsou pak rybičky a chobotnice na baterky, které plavou pod vodou.

 

Pohodlné sedačky

Pokud dáváte přednost lenošení v bazénu před aktivním plácáním, pohodlné vodní sedačky jsou přesně pro vás. Díky speciálnímu tvaru a materiálu se vznášejí ve vzpřímené poloze a umožňují tak polohu vsedě jako na židli. Nechte se ukolébat příjemným pohupováním na hladině.

Některé modely mají opěrky na ruce a držáky na pití pro dokonalý komfort. Existují i extra velká lehátka pro dva, na kterých si můžete užívat romantické chvíle.
 

Vodní katapult

Milovníci adrenalinu ocení vodní katapult. Nafukovací polštář vás při skoku do bazénu katapultuje do výšky a vy zažijete ten úžasný pocit létání. Jen pozor na dopad a především velikost bazénu, aby dopad nebyl víc tvrdý, než zamýšlíte!

 

Nezapomínejte na bezpečnost

 

I při vodních radovánkách je vždy třeba dbát na bezpečnost, a to zejména u dětí. Je důležité, aby byl vždy přítomen dospělý, který bude na děti dohlížet a v případě potřeby jim pomůže. 

Před pořízením některé z výše uvedených atrakcí také nezapomeňte zohlednit velikost a hloubku vašeho bazénu. Ne všechny prvky jsou vhodné pro menší bazény.

Pokud trávíte čas na slunci, nezapomeňte se důkladně namazat krémem s vysokým ochranným faktorem, abyste ochránili svou pokožku před škodlivými účinky UV záření.  

Ať už si z našich tipů na atrakce a doplňky do bazénu vyberete cokoliv, jedno je jisté -– léto u vody s nimi bude nezapomenutelné! Tak šup do plavek a hurá do vln vašeho zahradního bazénu.