Udržitelnost může hrát roli i při výběru bazénu. Bazény řady BENEFIT šetří vodu, energie i stavební náklady

Přemýšlíte o pořízení bazénu, ale bojíte se, že jeho provoz bude příliš drahý a nevyplatí se vám? U moderních bazénů to neplatí – vodu nemusíte několik sezon vypouštět, a přesto si zachovává při správné péči stále stejnou kvalitu. Díky speciální konstrukci bazénů BENEFIT ušetříte za stavební práce.

 

Bazén QBIG BENEFIT splňuje nároky na udržitelnost

 

Jaký typ bazénu vybrat?

 

Na trhu existují dva základní druhy zabudovaných bazénů: skimmerové a přelivové. V čem se liší? Způsobem filtrování vody, ale i svým vzhledem. V přelivovém bazénu sahá voda ž po okraj a vytváří dojem nekonečné hladiny, zatímco u skimmerových bazénů je vodní hladina několik centimetrů pod okrajem bazénu. 

 

Nevíte, který typ zapuštěného bazénu je pro vás a vaši zahradu ten pravý? Nechte si poradit od odborníka. Pomůže vám i s vhodným umístěním bazénu na pozemku, jeho typem i rozměrem. Vyberete společně i bazénovou technologii a zastřešení na bazén.

 

Bazény BENEFIT přinášejí řadu výhod

 

Vývoj a technologie jdou dnes dopředu v každém odvětví. Řada firem, a stejně tak i ALBIXON, se rozhodla jít cestou udržitelnosti. Co to v praxi znamená? Že naše produkty myslí nejen na životní prostředí, ale i na hospodárné zacházení s energiemi. Proto náš bazén QBIG BENEFIT splňuje nároky na udržitelný provoz.

 

Zapuštěné bazény BENEFIT

Proč bazény QBIG BENEFIT? 


Patentované řešení vám zaručuje


•    Výrazné urychlení stavebních prací – plynulá betonáž ve vrstvách po celém obvodu bazénu během pár hodin (úspora času, peněz i stavebního materiálu).


•    Vysokou tepelně izolační schopnost – 10 cm tepelná izolace, která je součástí 25 cm stavební termokonstrukce.


•    Úsporu nákladů na stavební práce.


•    Jednolitou stěnu bez průhybů po žebrování.

 

Úspora vody


•    Zazimování bez nutnosti výrazného upouštění vody.

 

Kvalitní materiály speciálně vyvinuté pro bazény


•    ALBISTONE® (modré a šedé bazény), vlastní materiál ALBIXONU pro bazény prověřený řadou laboratorních zkoušek.


•    POLYSTONE® P copolymer (bílé bazény), materiál vyvinutý německou společností Röchling Engineering Plastics speciálně pro bazény.


•    Síla materiálu stěny 8 mm, síla dna 6–8 mm (liší se dle velikosti bazénu), zaručuje vysokou tuhost a odolnost.

 

Certifikace


Bazény QBIG BENEFIT získaly mezinárodně uznávanou certifikaci NSF, která garantuje kvalitu použitých materiálů a jejich nezávadnost.


U řady BENEFIT si vyberete i barvu bazénu. Líbí se vám více modrá, šedá, nebo bílá?


Mezi další výhody bazénů BENEFIT patří moderní design nebo zabudované LED osvětlení.

 

Designový přelivový bazén QBIG BENEFIT

 

 

Snižte náklady na provoz bazénu

 

Provoz bazénu vás nemusí stát desetitisíce korun ročně. Vodné a stočné se zvyšuje, Česko se navíc stále častěji potýká se suchem. V létě tak některé obce vydávají zákaz napouštění bazénů. To ale vaši koupací sezonu neohrozí. Bazény BENEFIT můžete mít napuštěné neustále, po celý rok. A to i v zimě. Nešetříte tedy jen vaši peněženku, ale i přírodu. Vodu totiž nemusíte vypouštět několik sezon, přesto si zachovává stále stejnou kvalitu. Jak je to možné? 

 

Chytrá bazénová technologie

 

Jak se o vodu v bazénu starat, aby vydržela co nejdéle? Není to nic složitého, většinu práce za vás udělá chytrá bazénová technologie a kvalitní filtrační systém. Vodu vám pomůže udržet čistou UV lampa, bazénová solnička a bazénová chemie. S většími nečistotami zatočí robotický vysavač. Na vás je jen odstranění větších nečistot, jako je například spadané listí.

 

Jak vypadá provoz bazénu BENEFIT?

 

Určitě vás napadne, co s napuštěným bazénem přes zimu. Co když přijdou velké mrazy, neponičí ho? Stačí pokud budete postupovat podle návodu a vodu vypustíte z bazénové technologie, trubek, přelivu a zazátkujete bazénové trysky. Pak už jen na hladinu umístíte dilatační plováky, které zabrání tomu, aby voda zamrzla po celé ploše. 

 

Na jaře doporučuje se zprovozněním začít tehdy, když teplota vody v bazénu dosáhne 10 °C, následně nastartujete technologie a zkontrolujete celkový stav vody, tedy od pH vody, chlóru až po alkalitu. O zazimování stejně jako o jarní přípravu se rádi postarají naši vyškolení technici.

 

TIP: Pokud si necháte bazén zastřešit, snížíte i přirozený úbytek vody způsobený odpařováním. Voda se navíc rychleji ohřeje a vy se budete moct koupat i tehdy, když tomu počasí nebude zrovna nakloněno.

 

Udržitelnost se vyplatí všem

 

Šetřete na těch správných místech. Udržitelnost není pro ALBIXON jen módním trendem a prázdnými frázemi. Bazény BENEFIT v praxi ukazují, jak si užívat vysokého komfortu koupání a současně ušetřit za energie, stavební práce i vodu. A to vše v souladu s přírodou.